Bestuursblog

 
20 dec 2018
December is voor velen een maand van terug- en vooruitkijken, een moment om te reflecteren en nieuwe plannen te maken. Voor mij persoonlijk ook een moment om 4 jaar bestuurslidmaatschap van de Kring af te sluiten en vooruit te kijken naar de komende tijd.
29 nov 2018
Het charmante van zeilen is, dat wat voor soort wind er ook waait, er altijd wel voortbewogen kan worden. Tenminste als je de juiste stuurlui hebt en het juiste materiaal want anders kun je in woelige baren vergaan. Stevige wind is uitdagend en de gruwel van elke enthousiaste zeiler is windstilte.
25 okt 2018
Aan deze vertwijfelde uitroep van Heer Bommel werd ik de afgelopen maanden herinnerd tijdens de gesprekken met onze regionale verzekeraar. Er is door de LHV samen met InEen een hoofdlijnenakkoord gesloten met VWS en ZN voor de komende jaren.
27 sep 2018
Sinds enige tijd schrijven we blogs, waarin we persoonlijke ervaringen vertalen naar onderwerpen die beleidsmatig aandacht verdienen. Dit keer breng ik een persoonlijke keuze bij u onder de aandacht, namelijk dat ik na bijna 4 jaar bestuurder te zijn geweest hierbij aankondig afscheid te nemen.
31 aug 2018
Na de dramatische ineenstorting van de brug bij Genua wordt in de Italiaanse media nog steeds gediscussieerd in welke mate het te voorzien was geweest. Ondertussen zeeg ook het dak van de middeleeuwse San Guiseppe dei Falegnami-kerk in het historische centrum van Rome ineen.
28 jun 2018
Vannacht de hele nacht last gehad van buikgriep waardoor mijn doorgaans ongestoorde nachtrust niet alleen beheerst werd door buikpijn maar vooral door de vraag: “hoe moet dat nu met mijn volle maandag-spreekuur?” Ook dokters kunnen ziek worden maar dan lijken andere regels te gelden en andere therap
31 mei 2018
De afgelopen maanden is opnieuw duidelijk geworden dat we als huisartsen een belangrijke rol blijven spelen binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Het rapport “De juiste zorg op de juiste plek. Wie durft?” schetst een denkrichting, waar de huisarts een centrale rol in zal blijven vervullen.
  • Vorige