Bestuursblog: Afscheid

 
 
December is voor velen een maand van terug- en vooruitkijken, een moment om te reflecteren en nieuwe plannen te maken. Voor mij persoonlijk ook een moment om 4 jaar bestuurslidmaatschap van de Kring af te sluiten en vooruit te kijken naar de komende tijd.
Bestuursblog: Afscheid
Guus Hermsen, bestuurslid

In september kondigde ik mijn afscheid al aan in mijn vorige blog. Ik liet jullie al weten dat ik veel heb geleerd en heb samengewerkt in een fantastisch team. Het afgelopen jaar heeft vooral in het teken gestaan van de gesprekken met Zilveren Kruis rondom de ontwikkelingen betreffende O&I en het contract voor 2019. Elders in deze nieuwbrief worden jullie nader geinfomeerd over de laatste stand van zaken. Ondanks dat het bereikte resultaat niet altijd het wenselijke scenario is, wil ik toch stellen dat de samenwerking met de landelijke LHV en regionale partijen in Midden Nederland heel goed verloopt. Het is fijn om te merken dat samen optrekken leidt tot een krachtig geluid.

In de vorig blog schreef ik ook dat privé, praktijk en besturen vanwege persoonlijke omstandigheden helaas niet nog een bestuurstermijn te combineren zijn voor mij. Daar wil ik graag  kort wat meer over zeggen;

Sinds ruim 2 jaar heeft onze oudste dochter een eetstoornis. Deze aandoening heeft erg grote impact op haar en ons hele gezin. In een recent medisch contact is een artikel terug te vinden over de gevolgen van psychiatrische ziekten op hun naastenHelaas moet ik vaststellen dat ik de geschetste problemen uit het artikel volledig herken.

Gelukkig zijn er ook hier en daar wel lichtpuntjes te zien en dat is mooi en fijn, zo vlak voor kerst. Afgelopen week startte onze dochter samen met een vriendin een petitie met als doel laxantia te weren uit de schappen van drogisterijen. Het overmatig gebruik van laxeermiddelen kan ernstige gevolgen hebben voor patiënten met eetstoornissen. Het is fijn om te merken dat onze dochter in ieder geval verzet laat zien tegen de ziekte die haar zo in de greep heeft. Bij dezen wil ik jullie op persoonlijk titel graag vragen om de petitie ook te tekenen.

Tenslotte zijn er natuurlijk opvolgers nodig als er bestuursleden aftreden. Zie ook hiervoor de oproep elders in deze nieuwsbrief. Daarbij wil ik graag toevoegen dat besturen vooral ook is: leuke dingen doen met leuke mensen!

Fijne feestdagen!

Guus Hermsen