Praktische zaken

 
 
Hier vind je een overzicht van belangrijke zaken die jij als waarnemer moet regelen.

Registratie

Je dient je aan te melden bij het RGS-register en het BIG-register.

Inschrijven in BIG-register
Inschrijven in RGS-register

Kamer van Koophandel

Als waarnemer dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Aanmelden bij Kamer van Koophandel

Tip:

Het register van de Kamer van Koophandel is deels openbaar. Jouw bedrijf wordt met naam en adres vermeld, ook op internet. Dit kan onhandig zijn als bedrijfs- en privéadres hetzelfde zijn. Er zijn 2 manieren om te voorkomen dat uw privé-adres bekend wordt:

  1. Kies een bedrijfsnaam waar jouw eigen naam niet in voorkomt en die niet bekend is bij patiënten; op die manier is jouw adres alleen te achterhalen als op internet op bedrijfsnaam wordt gezocht.
  2. Vraag bij de gemeente een formulier aan waarmee je om geheimhouding van je privé-gegevens kunt vragen. Hiervoor heb je ook een verklaring van je huisarts nodig waarin staat dat er sprake is van een potentiële dreiging wanneer je privé-gegevens openbaar worden gemaakt. Stuur deze 2 zaken op naar de KvK met het verzoek je privé-gegevens niet openbaar te maken. Zo kun je jouw bedrijf dus wel jouw eigen naam geven.

Klachtenregeling

Elke huisarts is verplicht zich aan te sluiten bij een klachtenregeling. Voor huisartsen werkzaam in het gebied van Kring Midden-Nederland is dat Klachtenregeling Midden-Nederland.

Belastingdienst

Je dient je aan te melden bij de belastingdienst als startende ondernemer en een VAR-verklaring aan te vragen.

Aanmelden bij de belastingdienst

Gratis boekhoudprogramma voor waarnemers!

De LHV heeft in samenwerking met de accountantskantoren Seres en Noord Negentig een boekhoudprogramma ontwikkeld, speciaal voor waarnemers. U kunt hiermee op een eenvoudige manier rekeningen maken of bijhouden en bankafschriften bijhouden. Met één druk op de knop zijn de nog ontvangen verdiensten op te vragen. Het programma is geschikt om uw financiële gegevens door uw accountant te laten verwerken voor de jaarlijkse financiële stukken. Dat scheelt weer accountantskosten.

Link naar boekhoudprogramma voor starters

Verzekeringen

Zorg dat je in ieder geval een verzekering afsluit voor beroepsaansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid. Maak een afspraak met een assurantietussenpersoon om voor jouw specifieke situatie een goede keuze te kunnen maken.

Verzekeringen afsluiten

Pensioen

Meld je aan voor pensioenopbouw bij de verplichte pensioenregeling van de SPH.

Aanmelden pensioenregeling

Hidha

Via onderstaande link kunt u de CAO Hidha downloaden.

CAO Hidha 2014 - 2017

Meer informatie

Meer informatie is te vinden via onderstaande link:

Waarnemen na de opleiding en waarnemen als hidha